søndag, september 28, 2008

Ruinkurs -08

Så var vi på ruinkurs igjen og iår skulle vi bare kose oss på treningslag :-)


Vi kom på lag med andre godkjente og fikk en svensk instruktør, det virket veldig lovende! Det er alltid moro med nye tanker og innspill.

Første dagen var vi på Union og hadde tilgang til et større rom med skrot. Vi trente litt forskjellige momenter før vi hadde et søk i bygget.






Litt styrketrening ble det også siden alle hundene skulle løftes av andre enn føreren. Og vi hadde 4 rottiser på laget :-0 Ayscha syns ikke noe om å bli løftet av andre og viste fram alle sine tenner.......

Dagen etter var vi også på Union i et annet bygg. Vi fikk en ukjent oppgave hvor hunden skulle gå alene inn i et rom mens vi stod på utsiden uten å kunne se noe. figuranten lå under gulvet som var delvis platebelagt. Ayscha lokaliserte figuranten men halsinga satt laaaaaangt inne og hun jobba vel og lenge før det løsna.



Så ble vi kalt ut på leiteaksjon på Sollihøgda og heiv oss i bilen og dro avgårde. Var en snau km fra KO da meldinga kom om at den savnede var funnet og vi snudde og kjørte tilbake.

På kvelden var vi ute igjen, denne gangen i steinura. Litt spennende for jeg har aldri prøvd å søke i slikt terreng i mørket. Men det så ikke ut til at mørket gjorde det mer vanskelig for de firbeinte, de gikk nå greit likevel :-)




Dag 3 var vi på Oppkjøpssentralen, et sted med skrot og containere, hvor Karina la opp en ukjent oppgave til oss.

Vi måtte sende hundene langt ut flere steder og dirigere de på avstand og det er nok noe jeg må trene mer på.

Siste dagen var vi tilbake i steinura. Jeg fikk trent litt mer melding på utilgjengelige figuranter og det virka som om Ayscha hadde tenkt litt i løpet av natta! Nå kom halsen med en gang som den skulle :-) Også rakk vi en liten runde i dekkhaugen før vi måtte gi oss.
Det var et kjempefint kurs og utrolig nyttig med en instruktør som ikke var fra NRH. Nyttig med litt nye innspill også.
Jeg har iallefall funnet mange momenter jeg må trene mer på :-)

Ingen kommentarer: