onsdag, juli 29, 2009

Blåbærplukkerspor!

Hege skulle ut og plukke blåbær og tilbød seg å kombinere det med et spor for Ayscha.

Vi troppa opp når sporet hadde ligget noen timer, klare til innsats. Etter at hundeføreren hadde unnagjort en liten start-tabbe (sporet går da alltid UT i skogen der det henger ei sløyfe!!) var vi i gang. Hege hadde jo lagt inn noen ekstra momenter og de løste Ayscha flott. Andre steder hvor det var antatt enkelt å følge sporet sleit hun mer :-/

Et godt stykke ut i sporet reagerte hun på noe, det så ut som om hun så eller hørte noe. Antagelig et dyr og det ferske sporet ble bare helt uimotståelig! Tempoet gikk betraktelig opp og atferden var helt annerledes. Jeg fikk stoppet henne og minte henne på hva vi drev med også var hun på igjen :-)

Da vi nærma oss slutten etter 2 km begynte hun å bli sliten og da slurva hun også mer. Og da det var kort gress de siste meterne gikk det skikkelig smått.........Men etter langt og lenge kom hun seg fram til slutten.

Jeg er godt fornøyd med sporet. Det hadde ligget ca 6 timer, over-regna to ganger!, hun plukka alle gjenstandene, overtråkka av dyr, mange underlags-skifter, hun greide utfordringene til Hege og hun er lett å lese om hun går av sporet eller går over på et annet. Vi må bare være flinke til å trene mer på laaaaange spor :-)

1 kommentar:

Tone sa...

Det er kjekt med litt " annerledes" spor. Bær-og soppplukkere går ofte i hytt og pine, på kryss og tvers :-)
Såkalt "vanlige folk" kan jo til og med finne på å krysse sitt eget spor... :-0

Utfordrende og gøy for hundene også. Og tenk hva det gjør med selvtilliten (til både hund og fører) når man klarer litt vanskelige spor - Bra jobba!