søndag, september 16, 2007

Lange fjellsøk

En ny tur til fjells ble planlagt og hytte bestilt på Frøystul ved Rjukan. Det var ikke mange som kunne være med og når det i tillegg var meldt opp til storm var plutselig Iain og jeg alene! Men vi liker litt ruskevær så vi dro oppover likevel.


Lørdag var det nesten helt blå himmel men stormen var fraværende. Det blåste litt men ikke så mye som vi hadde forventa. Dro opp forbi Skinnarbu for å finne sted å trene overvær men fant ikke noe sted som passa helt. Så vi endte med å kjøre til Gaustablikk og fant noen fine områder på toppen der.


Iain la seg ut og vi tok fatt på første søk 3-400m unna. Vi gikk på tvers av vinden og plutselig skjærer Ayscha avgårde og forsvinner over en høyde! Og ble borte. Iain hadde oversikt fra der han var og så henne laaaangt over kulen og opp på en annen topp et godt stykke lenger bort! Etterhvert kom hun tilbake igjen og vi fortsatte.
Hun hadde flere slike lange utslag og fikk løpt endel før hun fikk ferten av Iain og fant han.
Det er moro når en kan se hvordan hundene jobber på så lang avstand og hvordan de følger opp ferten. Var litt ergelig på meg selv at jeg ikke satt GPSen på henne idag. Tenkte jeg ikke trengte det der som en kunne se så langt! Men det hadde vært moro å se hvor langt hun hadde vært avgårde.

Ingen kommentarer: