søndag, desember 31, 2006

Mini flash back 2006

I starten av året var det helt umulig å drive med runderings- og sportrening grunnet unormalt, store mengder snø! Så da ble støvet børstet av skiutstyr, trekksele kjøpt inn og ut i skiløypene bar det. Litt ustødig kan man trygt si at jeg var de første milene men det var plenty med myk snø å lande i så det var ingen fare. Ayscha trakk bra (og gnagde ikke lenger på skia!) spesielt hvis det var noen foran i løypa, mer i motbakker enn på flata og heldigvis ikke i nedoverbakker! Da jeg etterhvert ble så eplekjekk at jeg slutta å ploge nedover bakkene, fant jeg ut at det var tryggest å sette bort skia igjen :-)

Etterhvert dukka bakken igjen fram fra snøen og vi kunne komme igang med trening for fullt, nå var det mye å ta igjen. Vi var noen dager på kurs hos Terje Østlie, hvor jeg lærte å si "nei" og vi hadde også en fin helg på Rjukan med mye forskjellig trening.





I ferien dro vi på noen dagers telttur med sykkel i Nordmarka (Oslo) og hadde en avslappende badeferie på Hydrostranda ved Langesund.

Så var det tid for Ayschas første flytur da vi skulle nordover til Målselv på Hovedkurs. Vi fikk lånt et bur og det gikk helt greit, hun reagerte ikke spesielt på det.
Før kurset startet måtte vi ta søksprøvene og vi begynte med spor. Oppsøket gikk bra og avgårde bar det. Fant en gjenstand og hun fortsatte bestemt videre. Og hun fulgte sporet til slutten, for den fant vi men de andre gjenstandene, nææhh, de gadd hun ikke ta med seg :-( Og det holder ikke med en gjenstand + slutten, så det ble stryk. Også var det runderinga da, som vi plundra så med ifjor. Men nå fungerte det bra, nervene var nogenlunde under kontroll, vi hadde flyt og samarbeid, hun fant det hun skulle og det gikk greit.

Jeg var godt over fornøyd da jeg fikk vite at det var bestått. Jippi!!!
Det var nesten så vi ble litt ovapå når vi var de eneste som besto runderinga den dagen, wow, tenk det da :-)





Ukas arbeid gikk bra, vi kom oss fint gjennom alle momentene og fikk bestått på det også.
Det var bare sporet som stod igjen. Og på siste mulighet greide vi det, endelig, hadde full pott med alle gjenstander og brukte tida fullt ut :-) Yess, da var vi godkjent :-))) Og samtidig kommer en liten tanke snikende om at vi har jo ikke rukket å trene på alt....uuææhhh tenk på alt vi kan komme borti da..... Nå er det bare å trene videre!
Første leiteaksjon kom ca en mnd etter godkjenninga. Vi var på vei hjem etter dagens skogtur på 20 km da vi fikk utkalling. Var i søk i tre timer før det ble avblåst og det så da ut til at Ayscha jobba bra. Iain var også med som støttekontakt, kartleser og sherpa :-) Så da fikk vi prøvd oss litt.



I november var vi også med på en øvelse i Kongsberg. Det var 11 hundeførere i aksjon så det var en rimelig omfattende øvelse. Jeg fikk to teiger og gjorde to funn og syns det var utrolig lærerikt.
Dette har vært et år hvor vi har oppnådd mye og kommet et godt skritt lenger. Tusen takk for all hjelp, støtte, selskap og turer vi har hatt i 2006, vi gleder oss til et nytt år med nye utfordringer :-)




Godt Nytt År!


Ingen kommentarer: