tirsdag, mai 01, 2007

Tur, teig og bading

1.mai, fri og det så ut til å bli en strålende og varm dag. Iain og jeg avtalte å gå opp Bergstigen fra Hof og trene litt på toppen.
Og vi gikk oppover og oppover og oppover......Vi tok en liten kaffestopp ved Djupdalstjern. Og Ayscha tok sitt første (frivillige) bad i år. Zepho hadde også lyst til å hoppe uti men motet svikta litt på kanten :-)

Vi fortsatte litt videre til vi kom opp til toppen, der er det ei flate med åpen furuskog, fint til lange overvær, var min tanke! Vinden var også passe sterk. Iain ble sendt ut i forhold til vindretning og vi var klare til det som skulle være et enkelt overværssøk. Vi oppdaga raskt at vinden skifta retning stadig, den kom plutselig fra alle kanter! Dermed måtte vi ta runden rundt Iain i håp om at vinden skulle komme riktig _en_ gang. Ayscha fikk ferten av han (så det ut for) på lang avstand et par ganger men antagelig snudde vinden mens hun fulgte opp og dermed var ferten helt borte.
Til slutt var vi på riktig sted med vind i riktig retning og hun forsvant og kom tilbake med melding. Flott :-)

Så tok vi et lite feltsøk, vi fikk 10 min til å finne 4 gjenstander. 3 gjenstander ble funnet raskt men siden Ayscha liker å gjøre ting litt spennende, drøyde hun litt så den siste ble funnet etter 9 min :-)
Iain og Zepho ble sendt ut for å være figuranter under et nytt teigsøk. Nå virket vinden litt mer stabil på retningen.

Og mens de lå i sola og så på utsikten gikk Ayscha og jeg og knota i et skikkelig opp-og-ned-terreng. Men vi fant dem og Ayscha meldte fint også nå.


På vei ned var vi innom tjernet igjen for litt avkjøling av de firbeinte. Ayscha var fortsatt ikke vanskelig å få uti vannet mens Zepho tvilte veldig. Han fikk litt hjelp av Iain til å komme seg uti et par ganger men da var han så forfjamsa at han glemte hele pinnen han gjerne skulle ha tak i. Også var det tross alt mye enklere å ta fra Ayscha pinnen når hun kom opp på land :-)

Den firbeinte var ganske rolig om kvelden :-)

Ingen kommentarer: